Voeding & Leefwijze

Advies:

Voeding & Leefwijze
(de mens is wat hij eet maar……………..hij moet terug naar wat hij at)

Vaak, zonder dat wij het weten, nuttigen wij dagelijks eten wat ongezond voor ons is. Om gezond te worden, vraagt het van ons ook om hier actief mee aan de slag te gaan. Tijdens het eerste consult neemt de therapeut een aantal eetgewoonten met u door. Het is niet altijd haalbaar om alle eetgewoonten in één keer te veranderen. Er wordt bekeken hoe u dit in etappes aan kunt pakken.

Een aantal algemene zaken waar u in ieder geval mee aan de slag kunt :

    • Koffiegebruik: het beste is om te stoppen, in eerste instantie kan ook worden geminderd. Koffie drinken werkt verzurend en belastend voor gal/lever/zenuwstelsel. I.p.v. koffie kunt u natuurlijke theeën drinken (rooibosthee/groene thee e.d.)
    • Vlees: niet meer iedere dag vlees eten. Vlees eten werkt verzurend, kan moeilijk worden verteerd en daardoor blijven veel afvalstoffen achter. Deze afvalstoffen belasten ons lichaam en onze gezondheid. Ter afwisseling kunt u denken aan: ei/vis/vegetarische vleesvervangers/vegetarische gerechten.
    • Veel zuiver water drinken (1.5 – 2 liter per dag)

Suikergebruik: Gebruik kokosbloesemsuiker indien nodig. Gebruik het zo min mogelijk.

In het eerste consult krijgt u een lijstje mee met voedingsadviezen en krijgt u persoonlijke uitleg.

Hippocrates voeding medicijn

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” (Hippocrates)

 

“De beste dokter staat in de keuken”
(Chinees gezegde)

 

 

 

 

 

Klik hier voor voedingslijst: Voedingslijst

Klik hier voor extra recepten: Recepten de hele dag door

En nog een recept extra voor de tijd van het jaar:

Bloemkoolsoep

Snijd  een grote ui in ringen en fruit deze 5 minuten in een soeppan, eerst zonder kokosvet, daarna met. Voeg daarna 3 geperste of geplette knoflooktenen toe, 1 grote zoete aardappel in schijfjes en een medium bloemkool in kleine roosjes. Voeg daarna 0,5 liter amandelmelk en 0,5 liter water met biologische bouillon toe en laat de groenten hierin beetgaar koken (ongeveer 10 minuten). Als de groenten beetgaar zijn, dan met de staafmixer of blender de soep pureren. Op smaak maken met zout, peper, curry en paprikapoeder. Garneer iedere soepkom met een handje zonnebloempitten. Een heerlijke verwarmende stevige maaltijdsoep in een wat koudere tijd van het jaar. (De bloemkool kan ook vervangen worden door broccoli)

Voor meer informatie over de gezonde voedingsstoffen van bloemkool kunt u hier klikken