NLP

Vrijheid om het roer in eigen hand te houden en te ervaren wat bij jou past en hoort of niet. Vrijheid om het proces in te gaan en te kijken of jij iets wenst te veranderen en waarin je dat wenst te veranderen. NLP helpt je de gewenste veranderingen verantwoord te bereiken, waarbij de vrijheid van jou en je omgeving vooraan staat.

Verbondenheid met jezelf door opnieuw te luisteren naar je hart en naar wat je lichaam jou vertelt. Daarbij de verbinding met je hoofd om die beweging die je hart wilt te gaan maken. In verbondenheid met je zelf en te weten wat alléén bij jou hoort en wat níet, te komen tot een zuiverder verbinding met jezelf en van daaruit een zuiverder verbinding met de mensen om je heen.

Vreugde doordat je puur jezelf mag ontmoeten.

Liefde voor jezelf en wie jij bent. Vooronderstellingen hebben je tot hier gebracht. Je deed dit omdat dit veiligheid bood. Je bent meer dan je gedrag. Door liefde ontstaat mededogen voor jezelf en de ander in jouw omgeving.

Vrede door te kijken naar jezelf in het proces. Je bent meer dan je denken, je proces, je gedrag. Door dit te observeren en nieuwe systemen te integreren, krijg je vrede in jezelf.

Communicatie met jezelf om te komen tot onze BRON, ons hart. Voortdurend leren en zorgen dat je je eigen opvoeding, je eigen verleden, voorbij kunt komen. Communicatie met de ander, omdat de betekenis van je communicatie de reactie is die je krijgt, onafhankelijk van jouw bedoeling.

De basis is het SMART-Outcome model. Hiermee kan een pad worden uitgezet om verandering in gang te zetten en is het een ijkpunt om mee te werken, zodat koers kan worden vastgehouden.

De huidige situatie is hetgeen wat nu zichtbaar is en waar we de problemen/uitdagingen in ervaren. Het brengt ons iets om hier in te blijven en het houdt ons ook ergens vandaan.

Strategieën kunnen ons helpen om op pad te gaan naar een toekomstige situatie.

Steeds is de huidige situatie die jij meebrengt het uitgangspunt van handelen. Als iets niet lukt, dan is het alleen een constateren dat iets nog niet is gelukt, niet iets om boos om te worden. Daarna kunnen we dit als uitgangspunt nemen en kijken hoe er dan mee verder kan worden gegaan.

Oordeelloos op pad gaan en kijken wat en waar het pad jou brengt.

 

“Een mens komt pas tot leven als hij dat buiten zichzelf kan.” (A. Einstein)