NLP

Vrijheid om het roer in eigen hand te houden en te ervaren wat bij jou past en hoort of niet – De regie van het leven hoort bij jou, niet bij de ander. Dat heb je misschien geleerd in je verleden. Net zo min dat jij de regie van het leven van de ander op mag en kan pakken. De verantwoordelijkheden laten waar ze horen.

Vreugde doordat je puur jezelf mag ontmoeten.

Liefde voor jezelf en wie jij bent.

Vrede door te kijken naar jezelf in het proces. Je bent meer dan je denken, je proces, je gedrag. Door dit te observeren en nieuwe systemen te integreren, krijg je vrede in jezelf.

Communicatie / Verbondenheid met jezelf om te komen tot verbinding met jezelf en de ander. Voortdurend leren en zorgen dat je je eigen opvoeding, je eigen verleden waar je in bent gaan geloven herwaardeert naar wie jij bedoelt bent te zijn. Te gaan luisteren naar je lichaam, wat deze jou vertelt.

De basis is het SMART-Outcome model. Hiermee kan een pad worden uitgezet om verandering in gang te zetten en is het een ijkpunt om mee te werken, zodat koers kan worden vastgehouden. De huidige situatie is hetgeen wat nu zichtbaar is en waar we de problemen/uitdagingen in ervaren. Het brengt ons iets om hier aan vast te houden en het houdt ons ook ergens vandaan. Als je datgene aangaat wat je nu nog in deze situatie houdt en gaat kijken naar waar je naar toe wilt met een open vizier, dan kun je verder gaan lopen.

Strategieën kunnen ons helpen om op pad te gaan naar een toekomstige situatie.

Steeds is de huidige situatie die jij meebrengt het uitgangspunt van handelen. Als iets niet lukt, dan is het alleen een constateren dat iets nog niet is gelukt, niet iets om boos om te worden. Daarna kan dit als uitgangspunt worden genomen en worden gekeken hoe er dan mee verder te gaan.

Oordeelloos op pad gaan en kijken wat en waar het pad jou brengt.

 

“Een mens komt pas tot leven als hij dat buiten zichzelf kan.” (A. Einstein)