Psychosociale therapie

Psychosociale therapie (coaching) of noem het “samen met iemand een mooie reis aangaan, zodat je bewust grip kunt krijgen op je gedrag, kennis en vaardigheden”. Ik noem het dan ook begeleiden, waarin gelijkwaardigheid en samen op pad. Veiligheid en geborgenheid staan hierbij voorop.

Bewust worden van dat wat je onbewust doet. Maar ook woorden krijgen voor dat wat je eigenlijk al weet maar nu nog niet kunt benoemen en waardoor je er ook geen grip op krijgt. Samen op pad gaan, waarbij je bewust gaat kijken naar jezelf en dat wat niet bij je hoort, maar wat je wel over je hebt heen gelegd als een harnas. Weer terecht komen op je eigen pad, zoals jij bedoelt bent om te zijn.

Hier wordt gewerkt vanuit:

  • Traumatologie / traumaseksualiteit – Je hebt gestaan in de macht van de ander en nu wil je daar vanaf. Het staan in de macht van een ander geeft dat je met jezelf in de knoop raakt en vaak niet meer bij je eigen ik kunt komen. Je leeft met overlevingsstrategieën, maar die werken niet meer. Daarvan loskomen is een mooi en intensief traject om aan te gaan, waarbij je jouw ware ik weer mag gaan ontmoeten.
  • NLP – Kijken naar je huidige situatie en waar je naar toe zou willen. Op weg gaan kan alleen als het op pad gaan je meer gaat opleveren dan de situatie waar je nu in bent beland. Ik kan de stappen niet voor je zetten, wel kan ik door diverse NLP werkwijzen en strategieën jou helpen om op weg te gaan en te blijven.

Naast individuele begeleiding worden ook groepsbijeenkomsten georganiseerd.

Als we eerst zouden vaststellen waar we ons exact bevinden en dan waarheen we ons bewegen, zouden we beter kunnen beslissen wat te doen en hoe het te doen.
(Abraham Lincoln)

Informatieve bijeenkomsten / workshops

Informatieve bijeenkomsten / workshops