Orthomoleculaire voeding

Hippocrates zei het al: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Om dit vorm te geven is kennis nodig van voeding. Veelal eten we een ‘vulling’ waar ons lichaam niets mee kan. We krijgen geen voedingsstoffen binnen of we worden er zelfs ziek van. Dit alles, terwijl we ons hier niet bewust van zijn.

Het is belangrijk dat ons lichaam de goede verhouding macronutriënten en micronutriënten binnen krijgt. Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten en micronutriënten zijn vitamines en mineralen. Door een juiste balans van beiden kan ons lichaam goed functioneren en herstellen. Orthomoleculaire voeding heeft als doel al onze lichaamscellen van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Het vernieuwt onze cellen en zorgt ervoor dat we ziekten buiten de deur houden.

Het woord “dieet”’ is niet op orthomoleculaire voeding van toepassing. Het is meer een andere manier van denken en het omgooien van je voedingspatroon om het lichaam op te bouwen en te onderhouden en zo het voedingspatroon te optimaliseren. Tegelijkertijd willen we de inname van schadelijke voedingsstoffen minimaliseren.

Wat kan orthomoleculaire voeding voor je betekenen? Veel mensen realiseren zich niet hoeveel impact een kleine verandering op het gebied van voeding voor ons lichaam kan betekenen. Dit zijn enkele voorbeelden wat het veranderen van een voedingspatroon je kan opleveren:
• Gewichtsverlies/afvallen
• Aankomen bij ondergewicht
• Lichaamsbalans
• Een gezonder voedingspatroon en leefstijl

Mocht je interesse hebben? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0111-451009 of stuur een mail naar nanette@zonvitaris.nl