Oligo Check

Nieuw in de praktijk:

Oligo Check
De Oligo Check is een pijnloze meting op weefselniveau, uitgevoerd op de palm van je hand. We analyseren de hoeveelheid vitaminen, mineralen, spoorelementen en zware metalen in het weefsel. Direct na de meting bespreken we de resultaten en bieden advies om eventuele tekorten aan te vullen, zware metalen te verwijderen en te werken aan een gezonde vitamine- en mineralenstatus. De gebruikte methode in onze Oligo Check om sporenelementen en mineralen op te sporen, heet spectrofotometrie, een kwantitatieve analyse van absorptie en optische dichtheid in het weefsel met een gebundelde lichtstraal.

Wat de technologie bijzonder maakt, is dat de software niet alleen 21 mineralen en sporenelementen meet, maar ook 15 belangrijke toxische metalen kwantitatief in de complete test. De complete test kost €25 extra bovenop het consult. Met dit systeem beoordelen we of de gemeten concentraties optimaal, suboptimaal of kritisch zijn. Hierbij is het cruciaal om exacte lichaamseigen parameters zoals bloedgroep, gewicht en lengte te bepalen. Als je je bloedgroep niet kent, vraag dit dan bij je huisarts of doe een zelftest.

De uitslag van een Oligo Check verschilt van een meting van een reguliere bloeduitslag. Bij een weefselniveau-meting wordt direct zichtbaar welke voedingsstoffen zich in de cel bevinden. In volbloed fungeert dit als een transportmiddel en kan dus aanzienlijk variëren. De Oligo Check biedt snel inzicht in je vitamine- en mineralenstatus, wat van groot belang is gezien de veranderende omgeving en levensstijl. Slechte voeding, stress en slaap hebben invloed op je gezondheid en beïnvloeden hoe je lichaam zich vult met stoffen. Bij veel stress of koolhydraten zul je bijvoorbeeld meer vitamines en mineralen verbruiken.

• Een simpele Oligo Check, inclusief het consult (exclusief zware metalen, enkele mineralen en vitamines), is inbegrepen in het consult.
• Een complete (uitgebreide) Oligo Check, inclusief 21 mineralen, 7 vitamines en 15 toxische metalen, kost €25 extra bovenop het consult. Een bloedgroep test kost €15.