Waterstof Zuurstoftherapie

Waterstof Zuurstoftherapie
Waterstof zuurstoftherapie is een vorm van therapie waarbij puur waterstof middels de neus geïnhaleerd wordt. Waar er in het buitenland al veelvuldig gebruik wordt gemaakt van deze vorm van therapie, is het in Nederland nog vrijwel onbekend.
Water bestaat uit waterstof en zuurstof. Samen vormen ze de vloeibare, drinkbare vorm, maar apart zijn het gassen die je kunt inhaleren. Waterstof is het kleinste en lichtste molecuul op aarde en door deze eigenschappen kan het door het membraan van je cellen heendringen. Hier vangen ze vrije radicalen weg; ongunstige stoffen die schade kunnen brengen aan gezonde cellen en weefsels. Ziektebeelden als chronische ontstekingen, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen kunnen worden toegeschreven aan schade door vrije radicalen.
Waterstofmoleculen hebben selectieve antioxidatieve eigenschappen, wat inhoudt dat ze zich alleen richten op de schadelijke vrije radicalen en niet op alle (waardevolle) oxidanten. Eenmaal in de cel binden de waterstofmoleculen zich met deze agressieve oxidanten. Uit die binding ontstaat water, waardoor je dus van binnenuit gehydrateerd wordt. Dit water verlaat heel gemakkelijk weer het lichaam. Door waterstof te inhaleren ontstaat er dus een antioxidatieve werking.

NO-ONOO cyclus
Bovendien speelt waterstof een belangrijke rol in de zogenaamde NO-ONOO cyclus. Bij een verstoring in deze cyclus is er sprake van slechte verwerking van stikstof wat in stand wordt gehouden en waardoor er (chronische) ziektebeelden kunnen ontstaan. Waterstof ontkracht het peroxynitretanion (ONOO) en voorkomt de vorming van stifstofradicalen (NO), waardoor de cyclus wordt onderbroken. Een behandeling met waterstof zal dus resulteren in een algehele betere systemische werking van het lichaam.

Waterstoftherapie en darmen
Je lichaam produceert zelf ook waterstofgas, namelijk in de darmen. Onze darmen bevatten biljoenen bacteriën. De hoeveelheid, diversiteit en balans tussen goede en slechte bacteriën zijn per persoon net zo uniek als een vingerafdruk. Wat je eet (en wat je darmbacteriën dus binnenkrijgen) bepaalt welke soorten aanwezig zijn. Darmbacteriën breken vezels en andere onverteerde voedingsstoffen af tot stoffen die onze cellen nodig hebben om gezond te blijven. Tijdens dit afbraakproces komt dagelijks ook liters waterstofgas vrij. Onderzoek heeft aangetoond dat dit interne waterstofgas ziekten kan voorkomen en oxidatie en ontstekingen kan bestrijden. Zo bleek uit een studie dat de productie van waterstofgas in de darmen van mensen met Parkinson twee keer lager was dan bij de controlegroep.

Onderzoek
In het afgelopen decennium zijn er meer dan 1500 onderzoeken gedaan naar waterstoftherapie. Deze studies hebben aangetoond dat het gas een helende werking heeft bij 170 ziektebeelden. Zo zorgde een onderzoek uit 2007 voor een doorbraak in het onderzoeksveld naar waterstofgas. Uit dit onderzoek bleek dat waterstof hersenschade voorkwam na een beroerte.

Japan loopt voor op het gebied van waterstoftherapie. Het land heeft een hele bedrijfstak ontwikkeld met spa’s waar water verrijkt met waterstofgas uit de kraan komt. Bezoekers kunnen baden in dit speciale water, en er zijn tal van anti-verouderings- en schoonheidsproducten op basis van waterstof beschikbaar. Bovendien is waterstoftherapie goedgekeurd door het Ministerie van Gezondheid voor gebruik bij patiënten na een hartinfarct.

We zetten een aantal door onderzoek bewezen resultaten op een rijtje:

• Onstekingsremmend;
• Anti-aging;
• Anti-allergisch;
• Verbetert cognitieve functies;
• Versterkt het metabolisme;
• Vermindert spiervermoeidheid;
• Versterkt het immuunsysteem;
• Beschermt de zenuwbanen;
• Vermindert lactaatvorming (melkzuur);
• Beschermt de huid;
• Beschermt het hart;
• Heeft een gunstig effect bij diabetes type 1 en 2;
• Verbetert de algehele systeemfunctie

Bel voor een afspraak 0111-451009

Duur consult: 30 minuten
Prijs: € 30,-