Bijeenkomsten Zonvitaris

Op deze pagina vind je een overzicht van onze bijeenkomsten in 2023. Als eerste zie je een overzicht met type bijeenkomst, datum, tijd, wie de bijeenkomst geeft en extra informatie.

Onderaan de pagina lees je meer informatie over wat de bijeenkomst precies inhoudt inclusief de onderwerpen die behandeld zullen worden.

Heb je interesse voor deze bijeenkomsten, dan kun je je aanmelden per mail info@zonvitaris.nl of per telefoon 0111-451009 (telefonisch bereikbaar van 9.00-11.30 uur).

Bij aanmelding graag naam, telefoonnummer en adres doorgeven en welke avond je wilt bezoeken. Bij alle bijeenkomsten is de inloop een kwartier voor aanvang. De bijeenkomsten worden gehouden bij praktijk Zonvitaris, Vissersweg 1 in Nieuwerkerk.

Intergenerationeel trauma

8 september 2023 | 15:00 - 17:00

Door: Jantina Gyarmathy/ Rogier van Luijk
Kosten: 7,50 inclusief koffie/thee
Deelnemers: Max. 25 personen

Intergenerationeel trauma

gaat verder, hoe blijft dit de actualiteit van alledag

In de verbale en non-verbale taal van hen die een ramp overleven wordt het rampverhaal verder verteld. De kinderen en kleinkinderen nemen dit gedeeltelijke verhaal in zich op, zonder dat hier verder vragen bij konden worden gesteld. Dit is dan het leven van alledag en wordt zo geaccepteerd als wat zo hoort en altijd is geweest. Het wordt een deel van het kind als de ouder dit voorleeft. En zo verwordt het een verdronken geschiedenis die verder leeft.

Er valt nog zoveel meer te vertellen en te ontdekken over de eigen identiteit die hieronder is terecht gekomen. De stilte de emoties heeft overmand. Een trauma lijkt daarmee onlosmakelijk met het leven verstrengeld te blijven. Niet wetende en onmachtig hoe de enorme hoeveelheid die in de knoop is geraakt aan te gaan. De pijn blijft zitten en kan op diverse wijzen worden aangeraakt. Als dit gebeurt is het moeilijk om naar binnen te kijken. Hier wordt zo vaak naar buiten gewezen, naar de ander. Nu naar binnen gaan kijken, omdat daar de vrijheid ligt.

Zo werkt het doorgeven van trauma. Schijnbaar liefdevol, in stilte hoorbaar, diep onder water, verbindingen die niet kunnen worden aangeraakt. Terwijl het èchte leven vindbaar is als de stilte wordt doorbroken. Dit alles zonder een schuldvraag neer te leggen, maar de eigen verantwoordelijkheid op je te nemen om jezelf te leren kennen.

Voel  je welkom om te ontdekken en te verkennen hoe intergenerationeel trauma doorwerkt in jouw leven in deze kenninsmakingsbijeenkomst. Ook als je geïnteresseerd bent in dit thema ben je van harte welkom.

In mei en juni zijn er tevens verwerkingsbijeenkomsten  (4 oktober, 1 november, 6 december – 5e caisson – Ouwerkerk – Zeeland).

Meer informatie

Verwerkingsbijeenkomsten (intergenerationeel) trauma

4 oktober 2023 | 10:00 - 16:00

Door: Jantina Gyarmathy/ Rogier van Luijk
Kosten: 345,- inclusief koffie/thee & koek/fruit (3 dgn)
Deelnemers: Max. 14 personen

Verwerkingsbijeenkomsten trauma data:

4 oktober, 1 november & 6 december 

Hierin gaan we praktisch aan de slag gaan met trauma en het herstel.  Tijdens deze  bijeenkomsten is er de ruimte om het eigen levensverhaal en of ervaringen te vertellen en een plek te geven in plaats van het verhaal door te blijven geven wat in een leven ongevraagd en met veel zwijgen op het leven is gekomen. Zonder de schuldvraag neer te leggen bij iemand, maar om de verantwoordelijkheid van het eigen leven op te pakken.

En wordt ruimte gecreëerd om trauma, zoals WO II,  1953, de Bijlmerramp, de watersnood in Limburg, brand, aardbeving, oorlog, seksueel misbruik, etcetera, in je eigen levensverhaal te gaan herkennen en de doorwerking in volgende generaties te zien en herstel in te zetten.

Meer informatie