Achtergrond consulente

Ik ben Nanette de Reuver en van jongs af aan heb ik een passie voor gezonde voeding. Als kind zetten mensen vraagtekens bij mijn gezonde eetpatroon. Het was ongewoon volgens hen en het paste niet binnen hun (standaard) opvattingen over voeding. Alleen ik voelde mij wel het beste bij mijn gezonde eetpatroon en zag al snel wat dit in positieve zin deed met mijn gezondheid.

Later kwam ik erachter dat gezonde voeding enorm belangrijk is voor alle cellen in het lichaam en dat het lichamelijke ongemakken kan verhelpen. Met dit in het achterhoofd wilde ik nog meer leren over de relatie tussen goede voeding en de gezondheid van ‘ik’ als mens. Dat deed ik door het lezen van boeken en onderzocht ik allerlei thema’s. Zo leerde ik over welke voeding goed voor mij was en hoe ik mezelf dus beter kon voeden. Deze kennis pas ik nu ook toe op het voedingspatroon van mijn man en kinderen.

Opleiding tot orthomoleculair therapeut
Van nature ben ik nieuwsgierig en ben ik iemand die altijd op zoek is naar antwoorden en oplossingen. Mijn enthousiasme voor voeding deelde ik met iedereen en zodoende kwam ik al jong in contact met de orthomoleculaire voedingsleer. Dit greep meteen mijn aandacht. Vanaf mijn 17e jaar wilde ik graag de opleiding tot orthomoleculair therapeut volgen. Dit werd werkelijkheid in 2020.

Na mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut snap ik, dat ik naar mijn lichaam luisterde en at wat ik nodig had. En met alles wat ik heb geleerd wil ik andere mensen helpen bij de zoektocht naar de beste voeding voor hun lichaam. Ieder mens is uniek, dus we reageren allemaal anders op voeding. Ik vertel niet wat iemand wel of niet mag eten, maar ik geef suggesties om voor jezelf te onderzoeken bij welke voeding en beweging je je het beste voelt. Dit doe ik als consulent voedingsadvies en gewichtsmanagement met als basis de kennis van de orthomoleculaire voedingsleer.

Daarnaast blijf ik mijn passie over de voedingsleer voeden door mezelf blijvend te verdiepen in voeding en gezondheid. Via het volgen van seminars, boeken lezen en overleg met therapeuten blijf ik mijn kennis up-to-date houden. Deze kennis deel ik vervolgens met de mensen die in de praktijk komen.