Voeding

Orthomoleculaire voeding

Hippocrates zei het al: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Om dit vorm te geven is kennis nodig van voeding. Veelal eten we een ‘vulling’, waar ons lichaam niets mee kan, geen voeding van binnenkrijgt, of zelfs ziek van wordt. Dit alles, terwijl we ons hier niet bewust van zijn.
Als u in de praktijk komt, krijgt u altijd bij uw eerste consult een voedingslijst mee met algemene richtlijnen, tips en enkele recepten.

Daarnaast kunt u het prettig vinden om eens rustig over uw voeding na te denken en gericht te gaan werken aan verandering binnen uw voedingspatroon. Het kan heel andere voeding zijn dan u gewend bent om te eten en de smaak in de mond gaat geleidelijk aan veranderen. Om een verandering dan vorm te geven en niet te vervallen in het ‘oude’ patroon is het nodig om gedegen stappen te zetten, die uiteindelijk het doel hebben om een gezond en smakelijk voedingspatroon voor u en uw directe omgeving te creëren.

In de individuele gesprekken die worden gevoerd, wordt gekeken naar uw huidige voedingspatroon en hoe we dit stapsgewijs kunnen omzetten naar een voedend voedingspatroon, waarbij de lijdraad van orthomoleculaire voedingsleer het uitgangspunt zal zijn. Kookboeken die worden gebruikt zijn onder andere ‘(w)eten van heerlijk eten’- Rineke Dijkinga en de kookboeken van Rens Kroes. Daarnaast worden tips gegeven hoe deze manier van koken, eten en leven vorm kan worden gegeven vanuit de mogelijkheden die bij u aanwezig zijn. Dit houdt in dat u zelf de kapitein bent op dit schip. Bent u geïnteresseerd in een coachend gesprek rondom voeding, dan willen wij u uitnodigen om ook te kijken op onze pagina psychosociaal om de achtergrond van de therapeut te bekijken en haar visie op therapie.

Tevens worden ieder jaar groepsbijeenkomsten gehouden rondom voeding. Klik hier voor meer informatie.

Eet zo puur en natuurlijk mogelijk

Eet zo puur en natuurlijk mogelijk

Klik hier voor de voedingslijst: Voedingslijst

Klik hier voor extra recepten: Recepten de hele dag door  

En nog een recept extra voor de tijd van het jaar:

Humus
Meng in de blender/keukenmachine:
1 pot goed afgespoelde kikkererwten (biologisch)
1-2 tenen knoflook
1 flinke eetlepel tahin
Flinke scheut olijfolie
Theelepel gemalen komijnzaad
3 eetlepels water
Fair trade zeezout met kruiden
Eventueel eetlepel citroensap
Maak het dunner door toevoeging van water/olijfolie

Snijd groenten in reepjes/plakjes om te dippen in de humus. Denk aan:
Komkommer
Wortel
Paprika
Tomaat
Bleekselderij
Heerlijk als voorgerecht, tussendoortje, lunch of bij het hoofdgerecht.

Komkommersoep
Meng in de blender
2,5 komkommer geschild
Een appel
grote teen knoflook
stukje gember
170 gram schapenyoghurt
Enkele draaien fair trade zeezout
5-10 muntblaadjes
Scheutje olijfolie

Heerlijk gekoeld als tussendoortje, voorafje en als lunch