Stress en Burn-out

Informatie

Door: Jantina
Kosten: € 10,- incl. thee en iets er bij.
Deelnemers: Max. 20 personen

De inhoud van deze bijeenkomst

Stress en Burn-Out hoor je de laatste tijd vaak voorbijkomen. Wat is stress en Burn-Out?

Deze maatschappij waarin wij nu leven vraagt veel van de mens. De menselijke leefomgeving is in de afgelopen 100 jaar enorm veranderd en waar het ons ook veel gemak oplevert, levert het ons ook andere zaken op. De keerzijde ervan is dat de mens in deze maatschappij al van jongs af aan veel verplichtingen heeft. Het belang van ontdekken wie wij zelf zijn is vaak hieraan ondergeschikt.

Iedereen heeft in zijn leven “een rugzakje” bij zich, welke zich vult vanaf dat we heel jong zijn. Al jong dragen we onze rugzak bij ons, gevuld met wat iedereen over ons vindt (oordelen, regels en moeten). Hierdoor lijkt het alsof we dit ook echt zijn, maar niets is minder waar. Wie wij zijn ligt verborgen, diep in ons. Het gat tussen wat wij zijn gaan geloven over onszelf en wie wij daadwerkelijk bedoelt zijn te zijn is een gat waardoor wij ons niet thuis lijken te voelen bij onszelf. Hierdoor ervaren we dat we niet ons eigen leven leven, je niet volledig jezelf bent.

Een bijeenkomst die zicht richt om meer inzicht te verkrijgen op onder andere de volgende punten:

  • Ontstaansvoorwaarden Burn-Out
  • Fases in Burn-Out
  • Informatieopname via hersenen en ogen
  • Nervus Vagus – “de zwerfzenuw” in ons lichaam
  • Stress in ons lichaam
  • Chronische stress
  • De mogelijkheid om zelf weer achter het stuur van het leven te komen zitten in plaats van dat het leven ons een richting op duwt waar we niet in willen.

Dit alles wordt belicht vanuit psychosociaal gezichtspunt.

Jantina werkt als psychosociaal therapeut bij Zonvitaris. Zij geeft deze richting psychosociale therapie binnen Zonvitaris vorm op haar eigen wijze. Hierbij mixt ze pedagogiek met onder andere NLP, opstellings- en coachingscursussen, filosofie, haar ervaring en opleiding als leerkracht in het speciaal basisonderwijs, docent pedagogiek, managementervaring en mooie boeken en verhalen. Het steeds weer kijken naar de unieke mens met zijn eigen verhaal is het uitgangspunt van haar werkwijze. Naast haar werk als psychosociaal therapeut is zij mede-eigenaar van Zonvitaris en is zij verantwoordelijk voor management en organisatie binnen dit bedrijf.