Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 75 gr gemengde noten
- 30 gr kokosrasp
- snufje zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
Hak de noten in stukjes en spatel deze door het beslag.
Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast.