Bloemkoolsoep

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • kokosvet
  • 3 knoflooktenen
  • 1 zoete aardappel
  • medium bloemkool
  • 0,5 liter amandelmelk
  • 0,5 liter biologische bouillon
  • zout en peper
  • curry
  • paprikapoeder
  • handje zonnebloempitten

Bereiden

Snijd een grote ui in ringen en fruit deze 5 minuten in een soeppan, eerst zonder kokosvet, daarna met. Voeg daarna 3 geperste of geplette knoflooktenen toe, 1 grote zoete aardappel in schijfjes en een medium bloemkool in kleine roosjes. Voeg daarna 0,5 liter amandelmelk en 0,5 liter water met biologische bouillon toe en laat de groenten hierin beetgaar koken (ongeveer 10 minuten). Als de groenten beetgaar zijn, dan met de staafmixer of blender de soep pureren. Op smaak maken met zout, peper, curry en paprikapoeder. Garneer iedere soepkom met een handje zonnebloempitten. Een heerlijke verwarmende stevige maaltijdsoep in een wat koudere tijd van het jaar. (De bloemkool kan ook vervangen worden door broccoli)