Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 7,5 dl groentebouillon
- 750 g courgette in dunne plakjes
- 60 ml room
- 50 g basilicum
- 30 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el pijnboompitten geroosterd
- 2 el extra vergine olijfolie
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 min. op matig vuur, of tot de ui zacht is.
Breng de bouillon in een aparte pan aan de kook. Voeg de courgette en de hete bouillon aan het uienmengsel toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat de soep ca. 10 min. sudderen, of tot de courgette zeer zacht is geworden.
Voor de pesto:
Doe het basilicum, de geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitten in een keukenmachine en hak het mengsel in 20 sec. fijn. Voeg geleidelijk de olijfolie toe en maak er een glad mengsel van. Schep de pesto in een kleine kom.
Doe het courgettemengsel in porties in een blender of keukenmachine en pureer het tot een glad mengsel. Schep het terug in de pan, roer de room en 2 el van de pesto erdoor en warm het op matig vuur door. Breng de soep op smaak met zout en zwarte peper en dien hem op met geroosterde ciabatta. Serveer de rest van de pesto er apart bij.