Courgettebrood (glutenvrij en koolhydraatarm)

Ingrediënten

  • 1 grote tomaat of 100 gr. cherrytomaatjes
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. courgette
  • 150 gr. amandelmeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el pesto
  • handje ongebrande noten en/of zaden
  • snuf zeezout
  • peper naar wens
  • 100 gr. zachte geitenkaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm (cakeblik) eventueel in met wat kokosolie. Halveer als eerste de tomaatjes of snijd de grote tomaat in stukjes. Doe dit ook met de knoflook. Bak de tomaatjes enkele minuten samen met de knoflook en zet het tomatenmengsel even weg. Rasp de courgette fijn. Laat de rasp goed uitlekken of dep de rasp goed droog met een schone theedoek. Spatel hier de eieren, het amandelmeel, bakpoeder en de pesto doorheen. Spatel de noten en zaden door het beslag. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel stukjes geitenkaas en het tomatenmengsel over het beslag. Zet dit in de over voor zo’n 30 minuten.