Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Ingrediënten
- 1 grote pompoen
- 1 zoete aardappel
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 750 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- ½ rood pepertje
Bereiden
Was de schil van de pompoen goed. Snij de pompoen in stukken (schil hem niet). Doe de pitten weg en snij de navel en kroon eruit. Snij de zoete aardappel, winterpeen, rode paprika, ui en rode peper in stukjes. Verhit de olie in de pan en voeg daar alles, behalve de groentebouillon, aan toe. Fruit dit even aan en blus het met de bouillon. Laat dit even 20 minuten sudderen en dan met de staafmixer pureren tot een mooie gebonden soep.