Hummus

Ingrediënten

  • 1 kleine pot goed afgespoelde kikkererwten
  • 1-2 tenen knoflook
  • 1 flinke eetlepel tahin
  • Flinke scheut olijfolie
  • Eetlepel gemalen komijnzaad
  • Theelepel curcuma – optioneel
  • Snufje peper
  • Water om het smeuïger te maken
  • Fair trade zeezout met kruiden
  • Eetlepel citroensap
  • Komkommer
  • Wortel
  • Paprika
  • Tomaat
  • Spelt-Qiunoa crackertjes (dr Karg)
  • Naanbrood
  • Pitabrood (eet niet teveel tarwe, ook daar zijn onze darmen niet blij mee)

Bereiden

Meng in de blender/keukenmachine:
1 kleine pot goed afgespoelde kikkererwten (het schuim is saponine waar onze darmen niet blij mee zijn)
1-2 tenen knoflook
1 flinke eetlepel tahin
Flinke scheut olijfolie
Eetlepel gemalen komijnzaad
Theelepel curcuma – optioneel
Snufje peper (dan werkt de curcuma beter)
Water om het smeuïger te maken
Fair trade zeezout met kruiden
Eetlepel citroensap
Maak het dunner door toevoeging van water/olijfolie

Snijd groenten in reepjes/plakjes om te dippen in de humus. Denk aan:
Komkommer
Wortel
Paprika
Tomaat
Spelt-Qiunoa crackertjes (dr Karg)
Naanbrood
Pitabrood (eet niet teveel tarwe, ook daar zijn onze darmen niet blij mee)

Met een (Griekse) salade erbij is het een complete maaltijd. Dus heerlijk als voorgerecht, tussendoortje, lunch of bij het hoofdgerecht.