Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Ingrediënten
- 1 grote schoongemaakte knolselderij ongeveer 400 gram
- 1 ui
- 750 ml groentebouillon
- 1 bakje shiitake champignons ongeveer 150 gram
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- Een eetlepel kokosolie
- Peper
- Evt. gemberwortel en cayennepeper (pittig)
Bereiden
Snij de knolselderij en ui in stukjes. Verhit de olie in de pan, doe daar de ui, knolselderij en shiitake bij. Als je gember en cayennepeper toe wil voegen, voeg deze dan bij de ui, knolselderij en shiitake. Blus dit af met de groentebouillon en kokosmelk. Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes garen. Daarna met de staafmixer alles pureren. Breng het op smaak met wat peper en bij het opdienen de fijngesneden peterselie toevoegen.