Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Ingrediënten
- 2 handen sperziebonen
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- 2 citroenen
- 2 stevige zalmfilets van 200 g met vel
- 2 volle eetlepels groene pesto
- Olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 C of gasovenstand 4.
Maak de boontjes schoon door de steeltjes eraf te snijden, maar laat de puntjes aan de onderkant zitten. Doe de boontjes in een grote pan met kokend water en een snufje zout en kook ze 3 tot 4 minuten.
Halveer een van de citroenen. Scheur een strook aluminiumfolie van iets minder dan een meter af en vouw die dubbel, zodat je een dubbele laag hebt. Leg een handje boontjes midden op het folie. Leg een zalmfilet met het vel naar onderen op de boontjes en schep er een flinke lepel groene pesto op. Sprenkel er olijfolie en het sap van een halve citroen over en strooi er zout en peper op.
Vouw de randen van het folie naar elkaar toe en frommel ze bij elkaar om het pakketje dicht te maken. Doe hetzelfde met het andere stuk zalm en leg de pakketjes in een braadslede.
Zet de braadslede 15 tot 20 minuten in de hete oven, afhankelijk van de grootte van de filets. Haal hem er dan uit en laat de pakketjes een minuut staan voordat je ze voorzichtig openmaakt en controleer of de zalm gaar is.
Serveer de pakketjes nu zoals ze zijn op een bord of pak ze voor het serveren voorzichtig uit. Snijd de overgebleven citroen in tweeen om de vis mee te besprenkelen.
Heerlijk met bijvoorbeeld rijst